Nyheter

Anders Tegnells besked om familjen – efter dödshoten

En person som verkligen har blivit känd för svenska folket under coronapandemin, är statsepidemiolog Anders Tegnell. 

Han leder Folkhälsomyndighetens arbete och uttalar sig ofta om Sveriges strategi. 

Aftonbladet rapporterar att polisen har utrett upprepade hot som riktats mot Anders Tegnell men även hans familj. Det var den 19:e mars som han ska ha mottagit ett mejl till sin jobbadress.

”Det har kommit till min kännedom att en konstellation av extremt farliga, ytterst målmedvetna individer (med hemvist på västkusten) har beslutat sig för att ’neutralisera’ dig”, ska det bland annat ha stått i mejlet, där det uppgavs att det beslutats om en attack mot Anders Tegnells anhöriga.

Anders Tegnell säger så här om situationen:

– Jag blev inte så oroad själv men jag tar det på största allvar när det riktas mot min familj. Det känns inte alls bra. Det är lite stalker-varning på det känner jag.

Förutom att Tegnell även fått ett hotfullt brev till sin hemadress så har också hans familj fått hotfulla meddelanden på meddelandetjänsten Messenger.

Anders Tegnell säger att han har ett stort stöd från sin familj under denna period. 

– Min fru och mina barn är ett jättestort stöd i det här. Både att de accepterar att jag kanske är borta lite mer än vanligt, men också tryggheten att komma hem till dem, har Anders Tegnell tidigare sagt till Expressen.

– Nu bor inte mina döttrar hemma längre, men vi pratas vid var och varannan dag. Det är ju en trygghet och långsiktighet i tillvaron.

Vad tycker du om detta? Lämna gärna en kommentar.