Black Lives Matter-demonstrationen spårade ur – flaskor och stenar kastades mot poliser

Till följd av de massiva Black Lives Matter-protesterna som ägt rum i USA senaste veckorna hölls även en demonstration i Göteborg idag – som slutade med att demonstranter kastade flaskor och stenar mot polis, rapporterar Expressen.

Black Lives Matter-protester har redan hållts på flera platser i Sverige – både fysiska och digitala prostester. När det var dags för demonstration i Göteborg idag spårade det hela ur.

Trots det rådande förbudet mot folksamlingar över 50 personer dök fler än 3000 personer upp.

Det hela började vid 14-tiden på Heden och var trots det stora antalet personer på plats en lugn tillställning. Detta var något initiativtagarna strävade efter.

– Vi vill att det blir en fredlig manifestation. Det sista vi vill är att någon ska skadas. Vi vill bara vara fredliga och göra våra röster hörda, förklarade Shahad Alhilfi en av initiativtagarna, inför demonstrationen enligt Expressen.

Men redan 14.25 började polisen upplösa demonstrationen på grund av för mycket personer på samma ställe. Och då började oroligheterna.

Kastade flaskor och stenar

Personer kastade flaskor mot polisen vid Götaplatsen under ett spontant demonstrationståg. Slagsmål uppstod bland demonstranter i Bältesspännarparken där personer även attackerade polisfordon. Flera medier har även rapporterat att demonstranter har kastat stenar mot poliser.

Har du varit med och demonstrerat på något sätt?