Den friska sextonåringen börjar må dåligt och dör plötsligt på stranden. Orsaken var något som finns ÖVERALLT!

Det är sommarlov 2014, och 16 år gamla Lanna Hamann åkte på semester till Mexiko. Hon bodde där med vänner och deras föräldrar som har hus. De anade inte att allt skulle gå fruktansvärt fel.

En dag, medan de var på stranden och njöt, plötsligt får hon en hjärtattack . Alla gör allt i sin makt för att rädda henne, men det är för sent. Lanna dör på fläcken.

Vännerna är chockade. Ingen vet hur detta kunde ha hänt, och döden är ett mysterium. Lanna var en hälsosam, frisk och glad tjej, och hon var en riktig atlet som höll på med en hel del fysisk aktivitet. Hon spelade softball och hade inga hälsoproblem. Ingenting tydde på att hon skulle dö på det här sättet.

Sedan kommer förklaringen:

Lannas mamma Kris, säger att den dag hon dog hade hon inte druckit något vatten. Vad hon hade druckit, var istället många Red Bull energidryck strax före den dödlig hjärtinfarkten.

Kardiologen Jack Wolfson bekräftar moderns misstankar. Lanna drack energidrycker så regelbundet att hon praktiskt taget var beroende av dem.

Dessa populära energidrycker som säljs fritt i alla livsmedelsbutiker , närbutiker och bensinstationer består nästan helt av koffein och socker. Att konsumera stora mängder av dessa kan vara mycket farligt, även för friska människor som Lanna. ”Det finns medicinska bevis för att dessa drycker är skadliga. De kan påverka både hjärtfrekvens och blodtryck hos människor ”, säger Wolfson.

Ungdomar och vuxna över hela Sverige häller i sig energidrycker dagligen, och blandar dem ofta med alkohol, vilket är en ännu farligare kombination. De måste bli medvetna om farorna med detta!

Vänligen dela detta med dina vänner på Facebook!

Suavomedia