Nyheter

Doktor Mikael och Lotta Engbergs besked – efter dejten

Doktor Mikael och Lotta Engberg har länge varit på gång att ha en dejt ihop, och nu har den äntligen blivit av.

Nu väljer Lotta och Doktor Mikael att ge besked om beslutet efter första mötet.

– Kärlek tror jag inte man kan stoppa, säger Doktor Mikael till Expressen.

Doktor Mikael hoppas tidigare under året av Let’s Dance för att hjälpa till i sjukvården under coronapandemin.

– Det var av rent solidariska skäl jag hoppade av ”Let’s dance”. När jag först fick en förfrågan från kollegorna om att komma tillbaka svarade jag helst inte. Någon vecka senare fick jag en förfrågan igen. De var desperata, orkade inte och frågade om jag kunde hjälpa till. Då blev det väldigt enkelt, har han tidigare sagt till Expressen.

Lotta Engberg och Doktor Mikael har nu haft sin första dejt, och så här låter det nu efteråt.

– Vi pratar om alla möjliga ting, det är det som är så trevligt. Allt är otvunget och man hoppa från ämne till ämne. Vi kommer ju från väldigt olika världar: jag kommer från en sjukvårdsvärld och hon från en dansband- och kändisvärld. Vi är nog inte så olika som personer, men livet har format oss olika på grund av vår bakgrund, då möts man och det blir väldigt lätt att prata, säger han till Expressen.

Vad som händer framöver återstår att se:

– Jag tycker jättemycket om henne. Sen får jag se om jag kan tillåta mig själv att bli kär. Kärlek tror jag inte man kan stoppa, men det är en större sak än det vi har just nu. Vi får väl se.