En hustru vaknar tidigt en morgon och upptäcker…

En hustru vaknar tidigt en morgon och upptäcker att mannen inte ligger bredvid. Hon misstänker att han redan gått upp för att överraska henne, eftersom de firar 20 årig bröllopsdag idag. Hon väntar, men mannen kommer inte, så kvinnan sätter på sig morgonrocken och går ner i köket. I mörkret sitter hennes man vid bordet med en kopp kaffe och stirrar tomt framför sig.

– Men hörru, har du suttit här hela natten? säger kvinnan och slår sig ner bredvid.

– Minns du när vi träffades? säger mannen utan att se på henne.

– Hihi, ja, jag visste väl att du skulle komma ihåg…

– Hur kan jag glömma? suckar han och stirrar fortfarande tomt framför sig.
Minns du när din pappa kom på oss i baksätet på min bil?

– Mmm… Kvinnan suckar och tänker tillbaka på gamla minnen, då hon bara var 16 år och han 21.

– Minns du när han hittade oss i garaget och förde blåslampan mot mitt huvud och skrek: ”Antingen gifter du dig med min dotter eller så skickar jag dig i fängelse i 20 år!”

– Hihi, ja…
– Mm… Jag hade varit en fri man idag…

Suavomedia