En pappa kommer hem sent…

En pappa kommer hem sent från jobbet. Han är trött och lite irriterad när han möter sin 5-årige son, som väntat vid dörren.

Sonen: Pappa, får jag fråga dig en sak?
Pappan: Ja, vad är det?
Sonen: Pappa, vad tjänar du i timmen?
Pappan: Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt?
Sonen: Jag vill bara veta, berätta vad du tjänar i timmen!
Pappan: Om du absolut vill veta de, så tjänar jag 200 kr i timmen.
Sonen: Åh! Kan jag få 100 av dig då?

Pappan blev väldigt irriterad och svarade: Om den enda anledningen till att du ska ha pengar för att köpa någon fånig leksak eller något annat skit, så kan du gå gå upp på ditt rum och lägga dig direkt! Fundera på varför du håller på att bli så egoistisk! Jag arbetar hårt var dag för att tjäna pengar och så uppför du dig så här barnsligt!

Den lilla pojken gick till sitt rum och stängde dörren.

Efter en stund satte sig mannen satte sig ner, och blev ännu argare över pojkens fråga. ”Hur vågar han ställa såna frågor för att få pengar?”, tänkte han för sig själv. Efter runt 1 timme hade pappan lugnat ned sig och börjat få dåligt samvete. ”Kanske var de något som han verkligen behövde den där 100-lappen till? Han ber ju väldigt sällan om pengar…”

Han gick upp till pojkens rum och öppnade dörren.

Pappan: Sover du, min son?
Sonen: Nej pappa, jag är vaken.
Pappan: Jag har tänk lite, kanske var jag för hård mot dig innan. Det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig, här har du dina 100 kronor du frågade om.

Pojken satte sig upp och log, ”åååhh, tack pappa!”. Sonen lyfte därefter på sin kudde och tog upp några skrynkliga sedlar.
Pappan såg att pojken redan hade pengar och började bli arg igen.

Pappan: Varför ville du ha mer pengar när du redan har massa?!

Den lilla pojken började räkna sina pengar och så tittade han upp på sin pappa:
”För ja inte hade tillräckligt men nu har jag! Pappa, nu har jag fått ihop 200 kronor, så nu kan jag köpa en timme utav din tid sa pojken och räckte pengarna till pappan. Var snäll att komma hem tidigt i morgon, jag vill gärna äta middag med dig!

Svaret lämnade pappan förkrossad. Han la sina armar runt sin lilla son och bad honom om att förlåta honom.

Denna historia är verkligen en påminnelse till alla där ute som som arbetar väldigt hårt, men ibland glömmer att spendera tiden med de som verkligen betyder något.
Om vi dör i morgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten i resten av deras liv. Ta hand om varandra så mycket som ni bara kan!

Suavomedia