Allmänt

Han har varit fastbunden i 60 år – orsaken gör mig chockad

Det finns många sjukdomar som människor kan drabbas av. Den ena är ofta konstigare än den andra. Problemet med vissa sjukdomar är att det är svårt att behandla och chansen att bli frisk är mindre. 

På 1900-talet var det många som led av lungsjukdomar och man uppfann därför en fantastisk maskin som senare skulle få namnet ”Iron Lung”. Den hjälpte folk som hade svårt att andas eller inte kunde andas alls på grund av sina sjukdomar.

Polio var också en av orsakerna till varför man behövde ligga i denna maskin. Men när det sedan kom botemedel mot Polio så behövde man inte använda maskinen speciellt mycket. 

Men det finns en man som har legat i maskinen i över 60 år, nämligen 70-åriga Paul Alexander från Texas, USA. Han har legat i maskinen sedan han var 5 år gammal, alltså 1952.

Anledningen till varför Paul fortfarande behöver ligga i maskinen är verkligen hjärtskärande.

Paul har varit beroende av maskinen under alla år. Hade han inte haft den skulle han förmodligen inte överleva. Dock är maskinen sliten och gammal, vilket har gjort att den inte har kunnat repareras. 

Men med hjälp av internet kunde Paul få kontakt med en mekaniker som kunde hjälpa honom att byta ut delar så den funkar bra igen.

Även om det kanske ser ut som om Paul har ett jobbigt liv, så ser han positivt på livet. Han har utbildat sig till advokat och är på gång med att skriva en bok.