Hon sätter fingret i sin drink. Men när nagellacken ändrar färg, ringer hon polisen!

Du har antagligen hört skrämmande berättelser om detta på radio och TV eller läst om det i tidningarna.

Tyvärr förekommer det att folk som är ute och festar får olika medel tillsatta i sina drinkar utan att de vet om det. Detta kan vara droger och det slutar ofta väldigt illa. Speciellt bland ungdomar är detta ett stort problem. Men fyra studenter vid North Carolina State University verkar ha hittat lösningen!

Dessa smarta unga män har hittat en enkel och diskret lösning för att skydda främst kvinnor. De har utvecklat ett speciell nagellack som ändrar färg när den kommer i kontakt med olika typer av ”droger”. Allt du behöver göra är att röra din drink med fingret, och nagellaken kommer att ändra färg om drinken innehåller narkotika.

Studenterna har namngivit projektet Undercover Colors.

Produkten är dock fortfarande under utveckling och kan för närvarande bara upptäcka ett begränsat antal ämnen. Men idén är fantastisk och perfekt för att ta reda på om personen som du just träffade i baren bara ville ta en drink eller om han har andra avsikter.

Den stora fördelen är att det är lätt att ta reda på om något läggs till i drinken och att det kan göras mycket diskret. Om testet är positivt bör du kontakta polisen så snart som möjligt.

Men tills produkten är helt utvecklad och kan köpas, är det viktigt att vara kritisk när du är ute på stan. Håll noga med din dryck och drick inte för mycket.

Vad tycker du om de unga studenternas projekt?

Dela den här artikeln med dina vänner på Facebook!

Suavomedia