Larm: Svenskar tillfångatar igelkottar – används senare som..

Ibland hör man om saker man knappt tror kan vara sant. Men det du ska få höra om nu är tyvärr sant, även om man önskade att så inte var fallet.

Det har kommit rapporter om att svenskar tillfångatar igelkottar, som man sedan använder som husdjur. Detta är olagligt och något man inte gör mot djuren.

Igelkotten blev i april i år rödlistad av artdatabanken. Enligt Sveriges Natur, tror man att det beror på att mängden grävlingar ökar.

Det är Södermanlands Nyheter som skriver att människor tillfångatar igelkottar för att ha dem som husdjur. Igelkottar kan komma nära människor vilket gör dom till ett lätt byte.

 – Det är olaga jakt. Att fånga ett djur och ta hem det är att ta det ur sin naturliga miljö och det är en form av jakt. För att bedriva jakt så ska man ha jaktlicens, jakträtt, det ska vara definierad jakttid. Det har vi inte i Sverige på igelkott, säger Mattias Forshage, jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet, enligt SN.

Straffet för brott mot jaktlagen är böter eller, om brottet bedöms som grovt, fängelse upp till fyra år, skriver Åklagarmyndigheten.

Hur kan man ens komma på tanken att ta en igelkott? Detta är verkligen fruktansvärt och bör genast upphöra.

Vad tycker du om detta? Lämna en kommentar och skriv dina tankar.