Nyheter

Lasse Kronérs avslöjande om svåra sjukdomsbeskedet – ”Får inget syre..”

Lasse Kronér är en av Sveriges mest folkkära programledare. Han har varit programledare för program så som ”Smartare än en femteklassare” och ”Dobidoo”.

Lasse drabbades hårt av coronaviruset, likt många andra svenskar. Han fruktade för sitt liv, och berättar nu om hur han fortfarande kämpar med sviterna av sjukdomen.

”Man vaknar på morgonen som vanligt spyfärdig, klumpen i halsen har inte givit med sig över natten som innehållit ett par andningsstopp, men man kräks inte, man bara känner sig som man är på väg att göra det. Lungorna kämpar, och dom är som en maratonlöpares på upploppet. Man får inget syre och fast man försöker och fast man kämpar får man inte in tillräckligt”, skriver Lasse Kronér i ett långt inlägg på Facebook.

Till Aftonbladet berättar han mer:

 – Det är inte klokt egentligen att det har gått 100 dagar, det är många dagar och det trodde jag inte dag ett direkt. Men jag pratade med läkaren häromdagen och det har visat sig att det tar en jäkla tid att komma tillbaka med full kraft. Det positiva är att det går åt rätt håll, jag kanske har fem dagar som känns helt okej och så kommer två dagar som är katastrof. Så det blir fler dagar som är bättre och färre som är sämre, säger Lasse Kronér till tidningen och säger även:

 – När det är katastrof fungerar inte lungorna som de ska. Jag får andningsstopp och får inte riktigt luft. Förut blev jag livrädd när det hände, men nu vet man i alla fall vad det är. Nu har jag också vant mig eftersom jag varit med om det så många gånger.

Vi tänker på dig Lasse! Du kommer fixa detta!