Lille Olle kommer hem från skolan och sätter sig..

Lille Olle kommer hem från skolan och sätter sig vid köksbordet. Snart dyker även pappa upp och samtidigt som han ställer sig vid spisen för att laga mat så noterar han hur fundersam sonen ser ut.

– Är det något som hänt? undrar han.Annon

– Pappa, säger Olle. Jag ska skriva en uppsats i skolan. Får jag ställa dig en fråga?

– Självklart min son, fråga på!

– Vad är politik?

”Finns fem folkgrupper”

– Tja. I politiken finns det fem folkgrupper:

1. Befolkningen

2. Regeringen

3. Den ekonomiska makten

4. Arbetarklassen

5. Landets framtid

Efter en stunds fundering och försök till att förstå så säger Olle:

– Jag förstår inte pappa. Kan du förklara mer för mig?

– Okej, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mamma administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov. Du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid och hans barnflicka är arbetarklassen.

– Förstår du det, min son?

– Ja, jag tror det pappa!

Pappan och barnflickan

Samma natt vaknade Olle av att lillebrodern grät. Han gick upp för att se vad det var som var fel och han upptäckte då att bebisen hade bajs i blöjan. Pojken gick då in till föräldrarnas sovrum där mamma låg och sov tungt.

Så Olle gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han då pappan i gång med att förföra barnflickan. Pappan satt och kysste henne i nacken och hade händerna innanför hennes nattlinne samtidigt som hon svarade med tysta stön.

Eftersom de inte reagerade på att Olle knackade lätt på dörren så gick han tillbaka till sitt rum och sov vidare.

Nästa morgon säger Olle till sin pappa:

– Jag förstår vad politik är nu!

– Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.

– Jag tror att det är så här, säger Olle. Medan den ekonomiska makten kn*llar arbetarklassen så snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad – och landets framtid står i skit upp till halsen!

Nöje och Underhållning