Om din kropp har någon av dessa 11 unika egenskaperna så är du VÄLDIGT unik

Sedan barnsben har du fått höra från din mamma hur unik och speciell du är. Men glöm allt det där struntpratet – här är 11 unika egenskaper som VERKLIGEN gör dig speciell!

Alla föds vi med våra små egenheter – eller oegenheter. Men varför egentligen vara så fruktansvärt ”normal” och mainstream, när du egentligen kan vara hur unik och speciell som helst? Nuntium har nedan listat 11 punkter som gör dig VÄLDIGT unik och speciell!Annons

Hur många unika egenskaper har du egentligen? Se hela listan nedanför!

1. Längre pektå.

Om du har en pektå som är längre än din stortå innebär det att du är skapligt unik, för bara runt 10% av jordens alla människor har det så.

2. En virvel i håret.

En virvel i håret har väl alla, tänker säkert du. Och ja, nästan alla har det. Men det viktiga är vilket HÅLL som din virvel är åt, som gör dig unik. Om ditt hår ser ut som den vänstra bilden så är du väldigt ”normal” och ”alldaglig”, för 91,6% av alla människor ser nämligen ut så. Om du har din virvel tvärtom däremot, som på bilden till höger nedanför, är du väldigt unik! Det är nämligen bara 8,4% av befolkningen som har det så!

3. Blont hår.

”Urlöjligt! Alla är ju blonda i Sverige!”, tänker du säkert lite halvhögt. Men i själva verket så är bara cirka 2% av alla människor naturligt blonda. Och till råga på allt så brukar håret bli mörkare med åldern också.

4. Rött hår.

Samma sak gäller rödhåriga, där är det bara cirka 1% av befolkningen som är rödlätta. Flest andel rödhåriga sett till befolkningsmängden finns (kanske inte helt oväntat) på Irland.

5. Lockigt hår.

Om du tillhör en av de som aldrig behöver använda locktången är du relativt unik och speciell. Det är nämligen bara cirka 11% av vår befolkning som är naturligt lockhåriga.

6. Blå ögon.

”Alla är ju blåögda i Sverige!”, tänker du säkert åter igen. Och ja, många är blåögda i Sverige (och Norden), men långt ifrån alla. Och likaså gäller det världsligt också. Bara cirka 8% av befolkningen i världen har nämligen blåa ögon.

7. Ditt sätt att knäppa händerna på.

Det här är nästan en 50-50-sak. Om du brukar lägga din vänstra tumme över den andra så gör du precis som 49% av alla människor gör. Lägger du den högra tummen överst så gör du som 50% av alla människor. MEN – om du däremot lägger tummarna bredvid varandra och inte låter någon ligga överst, så är du väldigt unik – för det är nämligen bara cirka 1% av alla människor som gör på detta sättet.

8. Ett högerplacerat hjärta.

Det här är VÄLDIGT ovanligt, men en människa av 12 019 har faktiskt ett mer högerplacerat hjärta i kroppen än vad övriga människor har.

9. ”Gleeking”.

Det här uttrycket har du kanske aldrig hört tidigare, men tro oss – det finns! Det innebär att du kan spotta saliv från en annan körtel under tungan medan du pratar eller äter, vilket cirka 35% av människorna här på jorden klarar av. Det är dock bara 1% av befolkningen som lyckas med att göra det på beställning!

10. Födas utan visdomständer.

Det hör inte alls till ovanligheten att man får dra ut sina visdomständer när de börjar att ploppa upp från tandköttet, oftast på grund av besvär i form av värk. Men cirka 20% av befolkningen slipper hela problemen med visdomständerna – för de föds utan. Evolutionsmässigt bör alla människor framöver födas helt utan visdomständerna, eftersom vi inte har någon nytta av dem längre.

11. Utåtnavel.

Om din navel ser ut som på bilden nedanför är du relativt unik. Bara cirka 10% av alla vuxna människor har en navel i stil med detta, alltså en så kallad ”utåtnavel”.

Hur unik är du? DELA artikeln med dina vänner, så alla kan ta del av ditt unika jag!