Familj

Paolo Robertos flickvän Elins nya ord om känslorna – ”Skrek, skrattade..”

Det var för ungefär en månad sedan som Paolo Roberto greps misstänkt för att ha köpt sex. Något som har kort därefter erkände i TV4. 

Hans flickvän Elin Härkönen berättar nu om hennes känslor under den tuffa perioden.

– Det är lite diffust, minnet, men jag tror att jag gick ut och sprang, grät, skrek, skrattade, lät känslorna komma, säger hon i podcasten ”Assefa Schlingmann”.

Det var i TV4 där Paolo satt ner med Jenny Strömstedt som han berättade om vad som hänt.

– När det går bra för mig, jag har aldrig mått så bra… Aldrig varit så lycklig. Livet blommar. Då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit olika typer… Det har varit våld, väldigt mycket våld. Och den här gången lyckades jag då hitta det som jag tycker är det smutsigaste som finns. På något sätt döva det här hålet som finns hos mig, sa han då under intervjun. 

Elin säger så här om hur hennes liv blev efter att hon fått reda på det inträffade. 

– Mitt liv har rasat igen, men samtidigt, okej värre saker har hänt, hur sjukt det än låter. Jag förlorade min pappa för bara några månader sen. Jag bär fortfarande på den sorgen och bearbetar det och så händer det här. Då blir det bara så att, okej vad kan jag göra? Jag måste stanna upp, jag måste ta hand om mig själv, jag får inte rasa igen, säger hon i podcasten ”Assefa Schlingmann”

Hon vill också slå tillbaka mot folk som kommenterar parets relation på sociala medier.

– Han är ju min bästa vän. Kärlek försvinner inte från en dag till en annan. Självklart kan jag hata det som har hänt, men jag älskar fortfarande personen. Det är det jag menar med att det inte behöver vara svart eller vitt. Allt som vi har haft tillsammans, det som har hänt tar inte bort allt det. Det har varit det bästa jag har varit med om.

Elin går i terapi för att bearbeta det som har hänt, något hon rekommenderar till alla. 

– Alla borde göra det. Saker händer i livet som gör att man faller. Finns det hjälp att få, ta den hjälpen, säger Elin Härkönen.

Dela gärna detta vidare med dina vänner.