Viralt

Sjuksköterskan Annica: Så in i helvete less på applåder

Coronaviruset har verkligen bidragit till att anstränga sjukvården. Men trots detta gör personalen ett fantastisk arbete trots den rådande situationen.

Men en som har tröttnat på beröm och applåder, är sjuksköterskan Annica, 34. Hon säger att hon är ”så in i helvete less på applåder”.

”Jag jobbar dagpass, kvällspass och nätter (det gör vi ju alltid) Jag har inte träffat mamma och pappa sedan i januari och som grädde på det berömda jävla moset så blev jag ju själv testad positiv för Covid-19. Då fick helt plötsligt inte jag krama mina egna barn eller min sambo. Jag har klarat mig fint men var fortfarande sjukskriven i 2 veckor”, så skriver sjuksköterskan Annica Axelsson i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Även om hon är stolt över sitt jobb fick hon nog när månadens lön kom in på kontot.

”Så idag mina vänner, kom lönen. Med min fisiga grundlön och 2 veckors sjukskrivning (som dessutom kan vara pga jobbet?) Plockar jag idag ut…´´…17000 kr. SJUTTON TUSEN KRONOR och lite applåder från nån jävel på en balkong som är permitterad och ändå får mer betalt än jag och mina polare som sliter röv på sjukhuset”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Ett jävla skämt känner jag rent spontant. Jag är så in i helvete less på att bli kallad hjälte, less på applåder, less på dansande sjukvårdspersonal, less på presskonferenser där vi ”hyllas”. Är det så jävla mycket begärt att få lite cash för mödan?!”

Och hon fortsätter:

– Det är inte alls någon brist på sjuksköterskor i Sverige, problemet är att folk hellre sitter i kassan på maxi där lönen är bättre. Får man bara in personalen kommer villkoren automatiskt bli bättre för oss som jobbar, säger Annica Axelsson till Aftonbladet.

Vad tycker du om detta? Lämna gärna en kommentar.