Nyheter

Sverigedemokraterna går emot Tegnell – ”Sverige borde..”

Under coronapandemin har frågan om munskydd eller inte varit en mycket omdiskuterad fråga som har splittrat världen. Många menar att munskydd hjälper att minska smittspridningen, medan andra tycker tvärtom.

Oavsett vad man tycker om detta, så rekommenderar Världshälsoorganisationen WHO att man använder munskydd i offentliga miljöer där en meters avstånd inte kan hållas.

 – Vi tror fortfarande att vi kan hålla avstånd, har statsepidemiolog Anders Tegnell tidigare sagt till SVT.

– Ansiktsmasker kan aldrig bli ett substitut till att hålla avstånd, då ökar vi definitivt risken för smittspridning i samhället, sa han.

Sverigedemokraterna är det enda riksdagsparti i Sverige som tycker att man bör använda munskydd, visar en granskning som
SVT Nyheter har gjort.

”Sverigedemokraterna anser att Sverige bör följa WHO:s rekommendationer om munskydd. Vi vill därför se att regeringen uppmanar allmänheten att bära munskydd i miljöer där distans inte kan hållas”, anser SD enligt SVT.

 – Den här rekommendationen tillämpar många andra länder och det borde vi göra även här, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till SVT.

Socialdemokraterna tycker något helt annat:

”Vi och myndigheterna följer forskningen och andra länders erfarenhet av munskydd. I Sverige tar inte partierna medicinska beslut. Det gör expertmyndigheterna och vi litar på deras expertkunskap och följer deras rekommendationer”, anser S enligt SVT.

Vad anser du om det här? Lämna gärna en kommentar med din åsikt.