Nyheter

Tegnells attack mot grannländerna – ”Ligger nu på en..”

Anders Tegnell markerade kraftigt mot våra nordiska grannländer under den senaste presskonferansen. Han lyfte fram att Sveriges strategi kommer att fungera bättre i längden, än våra nordiska grannar.

Sveriges strategi har fått kritik världen över, men Tegnell menar att vår strategi är mycket mer hållbar över tid.

 – Som ett exempel kan man se att resor från Stockholm till Gotland har minskat med en tredjedel, säger Anders, och menar då att man kan se att svenskarna följer FHM rekommendationer.

Och i våra grannländer har resandet nu ökat.

 – Alla länderna minskade sitt resande. Sverige gick inte ner lika mycket som de andra nordiska länderna, men vi ligger kvar på ungefär samma nivå. De andra länderna har varit nere och vänt och ligger nu på en högre nivå än Sverige. Det är en viss illustration till att den svenska strategin är hållbar, säger Anders Tegnell.

Dessutom är det glädjande nyheter att antalet allvarliga fall av coronaviruset minskar i Sverige.

 – Det här speglar sig tydligt i att antalet som läggs in på intensivvårdsavdelning ligger på en låg nivå med bara enstaka fall varje dag. Det är en pressad situation efter lång period av ansträngning men vi ligger fortfarande på bra nivåer, säger Anders Tegnell och fortsätter:

 – Antalet avlidna är på en hög samlad nivå, men nu på en nivå där vi inte har en högre överdödlighet i Sverige. Andelen som dör i covid-19 blir allt färre. Vi kan önska att det går fortare men det är på väg åt rätt håll.

Vad tycker du om detta? Lämna gärna en kommentar.