9 saker som alla flygvärdinnor vet men inte berättar för någon

Detta bör du inte läsa om du är flygrädd, för det kommer inte göra saken bättre.

1. Dörren går inte att öppna under tiden man flyger

Om du däremot skulle vara nyfiken och försöka så skulle du bli placerad på din plats med handbojor och även få ganska saftiga böter när planet landar.

2. Planet är inte lika rent som det kanske kan verka

Även om det städas regelbundet på planet så är det fortfarande ett paradis för bakterier och annan sorts smuts. Och många småbarnsföräldrar använder matbordet som skötbord för att byta blöjor på sina barn. Inte superfräscht kan man ju tycka..

3. Det är inga problem att ta med E-cigaretter ombord – men inte Samsung Galaxy Note 7

För den anses vara bland det absolut farligaste du kan ta med. Ingen vill nog att någons bagage plötsligt ska sprängas ombord.

4. En flygvärdinna får inte betalt förrän planet har lyft från marken

Och det är därför de ofta är stressade med att passagerarna ska skynda sig ombord så planet kan lyfta i tid.

5. Ett glas vatten ska du aldrig beställa

Om du ska dricka vatten, be om en flaska vatten, eller att någon häller upp vatten till dig ur en flaska. Vattenledningarna i flygplanet är inte de renaste och därmed heller inte vattnet.

6. Det finns en risk att du blir tvungen att sitta bredvid en död människa

Det händer otroligt sällan, men om någon skulle dö under en flygtur så får personen sitta kvar i sätet tills planet har landat, för att undvika panik och för att underlätta för alla andra ombord. Men det känns ju lite sådär..

7. Personalen i kabinen får använda elpistol

Om en passagerare uppträder hotfullt så är det helt okej att kabinpersonalen får försvara sig med en elpistol.

8. Det är bättre service i den bakre delen av planet

Passagerarna som väljer att sätta sig längst fram har väldigt ofta högre krav på servicen. Därför vill personalen hellre ge bra service till de som inte förväntar sig lika mycket.

Samt om någon längst fram vill ha en skönare kudde så finns risken att alla som sitter bakom ser detta och börjar be om samma sak, vilket inte är lika lätt hänt när det händer längre bak i planet.

9. Du får inte ta med din egna alkohol på planet

Även om det är festande så får du inte, kabinpersonalen måste kunna ha koll på hur mycket en passagerare har druckit under flygningen.

Suavomedia