Ett par ligger i skilsmässa och hos familjerätten tvistar dom om…

Ett par ligger i skilsmässa och hos familjerätten tvistar dom om vem som ska få vårdnad om barnet. Dom båda får varsin möjlighet att pläderainför domare och advokater.

– Om det är jag som har fött barnet, börjar kvinnan, är det ju fullt naturligt att det är jag som ska få vårdnad om barnet. Jag menar; vem bar på det i 9 månader? Vem hade värkar under förlossningen? Vem var inte hemma 18 månader och ammade det lilla sköra barnet och vem har inte snutit näsor, knutit skor och skickat iväg till dagis? Jo jag.

Kvinnan sätter sig väldigt nöjd ner på sin stol och familjerätten noterar.

Hon blänger bort mot mannen när det är hans tur att plädera för sin sak.

– Bäste domare, jag har bara en fråga att ställa. Om jag går fram till en läskmaskin, stoppar i en guldtia, väljer min Coca-Cola och den kommer ut; vem tillhör den då? Mig eller maskinen..?

Suavomedia