Tre män sitter i väntrummet på…

Tre män sitter i väntrummet på förlossningen och väntar på att deras respektive barn ska födas. En är från Norrland, en från Stockholm och en kommer från Nigeria.

De är naturligtvis väldigt nervösa, som är så vanligt i sådana här situationer. Plötsligt slås dörrarna upp och ut kommer doktorn.

– Mina herrar, jag har en god och en dålig nyhet. Den goda nyheten är att era fruar har frambringat tre välmående och friska barn.

Männen i väntrummet skrek och hoppade av lycka. Men vad är den dåliga nyheten, frågar stockholmaren.

– Jo, säger läkaren, barnen föddes samtidigt och vi har olyckligtvis blandat ihop dem. Nu är det så att vi skulle vilja ha er hjälp i identifieringen av barnen. Så att allt får ett lyckligt slut, avslutar läkaren.

Norrlänningen springer som en dåre till rummet där de nyfödda barnen ligger. Väl inne i rummet, tar norrlänningen upp en mörkhyad pojke och säger:

– Ingen tvekan om saken, den här lille krabaten är definitivt min.”

Läkaren tittar förvånad på Norrlänningen och utbrister:– Personligen tror jag att detta barn tillhör paret från Nigeria?

Norrlänningen skakar på sitt huvud och säger:– Kanske är det så, men ett av de andra två barnen, är en stockholmare och jag vill inte ta den risken!