Europas största geting i Sverige – sticken kan vara dödliga

Även om många har längtat och ser fram emot varmare dagar, så innebär inte det bara roliga saker. Det finns även en del oinbjudna gäster som kan orsaka stor skada. 

Vi pratar om getingar – och inte minst bålgetingar. Bålgetingen är Europas största geting, och även om vi har varit ganska lyckosamma att slippa denna insekt så kan vi tyvärr förmodligen behöva se mer av den i framtiden.

För oss som inte gillar getingar är detta verkligen inte något roligt. Det värsta är när man sitter och äter en god glass eller en måltid och så kommer det en envis geting som aldrig vill försvinna.

Som tur är, är inte bålgetingar särskilt aggressiva. Men sticken kan i värsta fall vara potentiellt dödliga om man har riktig otur.

Just bålgetingen kan verkligen vara läskig eftersom den är så stor. Men vi kan i alla fall trösta oss med att den inte är så aggressiv.

Men ser man en bålgeting bör man verkligen undvika den så mycket man kan, för sin egen skull. I värsta fall kan bålgetingen orsaka stor skada, därför ska man alltid vara mycket försiktig.

Se mer i klippet här under, och glöm inte att DELA denna viktiga information med dina vänner.