Allmänt

Färgen på våra ögon avslöjar vår karaktär: Vad säger din om dig?

Alla ögonfärger är vackra och det är fascinerande att se färgerna i olika ljus. Men visste du att färgen på dina ögon är en av de saker som avslöjar din karaktär?

Till exempel tror forskare vid Örebro universitet att vår ögonfärg påverkas av samma gen som påverkar den främre loben i vår hjärna. Ett annat exempel är Dr. Anthony Fallone från University of Edinburgh som säger: “Ögat är neurologiskt så nära kopplat till hjärnan att du kan säga att det är den enda delen av vår hjärna som du kan se från utsidan.”

Låt oss se vad din ögonfärg säger om dig:

Bruna ögon:

Människor med bruna ögon är ofta födda ledare. Även om de inte alltid inser detta själva, ses de ofta som naturliga ledare av andra människor. Det sägs också att de med bruna ögon ska lita på och ofta är mer passionerade än andra. Ju mörkare ögonfärg, desto mer melanin har du i kroppen. Detta sägs ge en mer snabbtänkt hjärna!

Blå ögon:

De med blå ögon ses ofta som artiga och sexiga, men oftast som intelligenta. Det som dock inte ses är att de med blå ögon ofta är mycket starka, både mentalt och fysiskt. Vissa studier visar att kvinnor med blå ögon tolererade smärta vid förlossning bättre än andra, medan andra studier visade att de med blå ögon tolererade alkohol bättre än andra.

Grå ögon:

Grå ögon är olika blå, men de med mörkgrå ögon är mycket svåra att klassificera. Å ena sidan kan de tyckas ha mycket harmoni i sig, medan andra visar många olika sidor av sig själva som ständigt kan överraska. De med ljusgrå ögon kan å andra sidan tyckas vara lite reserverade. Men när någon har hittat sin väg i livet är de mycket lojala, hängivna vänner.

Gröna ögon:

Gröna ögon är sällsynta, så de med gröna ögon ses ofta som otroligt sexiga och mystiska. De är också ofta väldigt kreativa, och vissa tror att de balanserar både dominansen hos de med bruna ögon och styrkan hos dem med blå ögon. En riktig jackpot med andra ord!

Det finns också de som har en blandning av färger, och det är det som är så trevligt – alla har en unik och vacker färg!
Vilken färg har du på ögonen? Dela gärna detta med dina vänner på Facebook!