Skulle sälja soffa på Blocket – höll på att bli hennes död!

Man kan tro att det är en dålig film men det som utspelade sig i början på året var en fruktansvärd mardröm för kvinnan!

Tänk dig att du har lagt ut en annons om att du vill sälja ett föremål, du blir kontaktad av en köpare som sedan kommer hem till dig för att köpa det du säljer. När du har släppt in personen i fråga så blir attackerad, misshandlad och rånad.

Detta hände en kvinna på Östermalm. Hon kidnappads, drogades, rånades och placerades i en säck!

Måndagen den 5 februari kom en 24-årig man och en 20-årig kvinna hem till kvinnan på Östermalm för att köpa hennes soffa. Men det blev ingen försäljning av soffan, i stället hotades hon med ett pistolliknande föremål och bands fast med buntband och silvertejp.

Mardömmen hade bara börjat, förutom att bindas fast drogades hon med narkotika, skenavrättades genom att få sina luftvägar igentäppta och misshandlades med sparkar och slag. Paret ska även ha hotat kvinnan till livet om hon inte gav ut koder till sin mobil och sitt bankomatkort.

– Under en husrannsakan hemma hos paret gjordes det intressanta beslag såsom telefoner. Där fanns anteckningar och information om flera personer som de kollat upp via annonser på blocket. Man har även hittat en lista där de skrivit upp vad de behövt för tillslaget, säger åklagare Lucas Eriksson.

Men dramat slutade inte i kvinnans hem utan paret packade ner henne i en stor säck och bars ut till parets hyrbil. I säcken skulle hon komma att spendera många timmar och inte förrän först ett dygn senare kunna ta sig loss.

Den 24-åriga mannen fångas även på bild när han tar ut pengar från kvinnans bankomatkort. Totalt togs 39 000 kronor ut från kortet. Paret körde runt i bilen under flera timmar för att sedan dumpa säcken med kvinnan i på en enslig plats, långt in skogen längs en grusväg utanför det lilla samhället Edsbro i Norrtälje kommun, där lämnades hon åt sitt öde då det var minusgrader ute.

Tack vare att kvinnan spände ut sina armar vid tillfället då hon blev fastbunden runt armarna med buntband kunde hon lirka sig loss och ta sig ur säcken. Med köldskador på fötterna gick hon sen flera kilometer innan hon lyckades få hjälp av ett äldre par.

Mannen och kvinnan står åtalade för människorov, rån och mordförsök. Mannen har erkänt rån i offrets bostad men nekar i övrigt. Kvinnan nekar till samtliga anklagelser.

Bevis mot paret finns då de verkar ha planerat dådet noga, en inköpslista med föremål de använt samt anteckningar och information om flera personer som de kollat upp via annonser på Blocket.

Suavomedia