Här är världens största flygplan – hade du vågat åka någon av dessa?

Gillar du också att flyga? Eller är du den som har ångest innan planet ska gå? Oavsett så är det en mäktig känsla när man sitter i flygplansstolen och trycks bak i sätet vid start. 


Det är verkligen kraftfulla motorer som lyfter planet mot himlen på bara några sekunder. Dom flygplanen vi åker på charter i är vi ofta vana vid att se. Dom är normalstora och rymmer några hundra semesterresenärer, men det finns även mycket större flygplan som man inte ser lika ofta. 

Så hur ser då egentligen världens största flygplan ut? Du kommer förmodligen få en chock över hur dom ser ut. Framförallt hur stora dom är och antalet motorer som finns.

Men frågan är, hade du verkligen vågat åka alla dessa?

En del av dessa flygplan kan du åka med på vissa speciella sträckor. Medan andra bara kör frakt och gods till rymdraketer exempelvis. Men visst hade det varit roligt att kanske bara fått gå in och titta på några av dessa. Det hade nog varit en upplevelse man sent skulle glömma!

I klippet nedan får du en sammanställning och kan se världens största flygplan. Det är svårt att inte lägga märke till hur stora dom är!

Se alla stora flygplan här under:

Suavomedia