Hon har inte ätit på 2 år. När hon tar på sig bikini, ändras allt!

Sara Gebert är 20 år gammal och bor i Pittstown, New Jersey. År 2013 diagnostiserades hon med kronisk pseudo-intestinal obstruktion och gastroparesis.

 Denna mycket sällsynta matsmältningsstörning har lett till att den unga kvinnan inte har ätit eller druckit på 2 år. 

En sommardag var Sara på semester, där träffade hon en kvinna och därefter skrev hon ett öppet brev till henne på internet.

”Till kvinnan på stranden, som tackade mig för att ha på mig min bikini”

Jag vet inte hur svårt det var för dig att komma till mig på stranden, men jag vet att jag har svårt att prata med främlingar. Men du kontaktade mig med sådant förtroende för mig att ingen någonsin skulle misstänka att en av oss hade problem med självförtroendet. Du såg mig som den jag verkligen är. En rädd tjej som försöker att inte låta någon se rädslan i ögonen.

Jag vet inte om det var anledningen till att du kom till mig eller inte, men jag vill tacka dig. Att leva med kronisk sjukdom är inte en lätt sak, och det är ännu svårare när sjukdomen förändrar utseendet så mycket som mitt gör. Med kläder på kan ingen se det, men på stranden är det en helt annan sak.

Alla är utsatta på stranden, men jag måste bokstavligen ”släppa ut allt”. Jag har kolostomi och två rör som matar kroppen med näring, något jag ser varje dag. Jag har blivit van vid det – för mig är det normalt. Men för alla andra är jag lite av en science fiction-film. Men du såg mig som en person. Du tittade inte på min utrustning, du såg mig rakt i ögonen. 

Jag vet inte om du märkte det, men jag var överväldigad. Men vad som hände mig fyllde mig med en enorm respekt. Du tackade mig för att du gick in i bikini och berättade att du också hade kolostomi och att du inte längre har problem med tjocktarmen. Du sa att jag var inspirerande. Detta betydde uppriktigt sagt allt i världen för mig.

När jag packade för resan, torterade jag mig själv i timmar med frågan om vilken typ av badkläder jag skulle ta med. I morse bestämde jag i sista minuten att jag bara skulle ta på en bikini. Jag var så nervös. Varje tonårsflicka har förmodligen kroppskomplex, och sedan jag har min stomi multipliceras den 100 gånger. Jag hade inte varit på stranden långt innan du kom över till mig, jag var väldigt obekväm och trodde att alla ögon var riktade på min stomi. Men efter att du började prata med mig försvann alla mina bekymmer på bara några minuter.

Så tack. Tack för att du ger mig tillbaka min tro på det goda i alla människor. Tack för att du får mig att må bra. Och tack för att du gav mig självförtroende för att njuta av min semester till fullo.