Kvinnan har varit död i 500 år! Men var de hittar i henne? Jag är mållös!

Ibland hör man om saker man nästan får läsa två gånger för att verkligen förstå det. Du ska nu höra om något väldigt unikt som forskare har upptäckt. Och man blir alltid påmind att forskare alltid är så imponerande när dom upptäcker nya saker.

Det fanns en liten Ina flicka som hette ”Jungfrun” som var 15 år gammal när hon avled. Man hittade hennes kropp nerfryst år 1999 uppe på en argentinsk vulkan. Även om det var 500 år sedan hon dog så är kroppen fortfarande i bra skick eftersom den varit nerfryst.

Men det är först när man hör om varför hon hittades på en vulkan som man börjar inse vad detta egentligen handlar om. Detta är verkligen inte något man hör om varje dag…

Genom forskning har man hittat kokaklumpar i munnen på henne, vilket tyder på att hon i själva verket var nedsövd när hon avled. Hon hade också en infektion som liknar tuberkulos när hon avled. Man tror att upptäckten av denna bakterie kan bekämpa nya eller kommande sjukdomar om ett tag.

Så även om denna flickan dog för 500 år sedan kan hon kanske komma att hjälpa till med att bota sjukdomar som drabbar människor idag, flera hundra år senare.

Glöm inte att DELA denna fascinerande berättelse med dina vänner.

Se mer i videoklippet här under:

Suavomedia