Mördarspindel sprids i Sverige – spottar giftiga trådar

Du har förmodligen hört talas om Spiderman? Den där påhittade figuren som kan spruta ut nät med fingrarna och göra en massa spektakulära saker. Men faktum är att det faktiskt finns en spindel man nu upptäckt i Sverige – som kallas för verklighetens Spider-Man.

Man tror att spindeln har kommit ifrån Danmark och nu slagit sig ner i Sverige.

I Lund hittade spindelproffset  Mikael Sörensson, entomolog och spindelforskare vid Lunds universitet spindeln. Vart i staden hittade han den kanske du undrar? Jo, i sitt eget badrum.

– Det kanske låter mystiskt, men att den hittades just hemma hos mig är inte så konstigt egentligen, med tanke på min bakgrund. Den här spindeln finns antagligen hemma hos andra också, men de tänker nog inte på den, säger Mikael Sörensson till TT.

Just den här spindeln tillhör spottspindlar, Scytodidae. Den väver inga nät utan spottar istället ut giftiga trådar för att fånga och låsa fast sina byten – ungefär så som Spider-Man brukar göra.

Jag hade inte en aning om att denna spindeln fanns, men i framtiden kommer jag hålla mig så långt ifrån dessa som möjligt.

Dela artikeln med dina vänner så dom också får upp ögonen för denna spindel!