Vi har laddat våra mobiler FEL hela våra liv! Detta är RÄTT sätt!

Alla kan hålla med om att batterierna i smartphones är fruktansvärda. De kan knappt hålla en hel dag. Men det är delvis vårt egna fel.

De flesta av oss lämnar våra smartphones på laddning över natten.

Vi tror att det är den bästa tiden eftersom att vi inte behöver dem medan vi sover och nästa dag behöver vi inte oroa oss för att vårt batteri ska vara slut. Men det är det första misstaget vi gör!

Så här laddar du din smartphone på rätt sett:

Ha den inte inkopplad när den är fulladdad

Enligt Battery University, att lämna telefonen inkopplad när den är fulladdad, som du kanske gör över natten, är dåligt för batteriet i det långa loppet.

Det gör att batteriet är i ett högspänningstillstånd, som sliter kemin inom det.

Battery University sammanfattar det snyggt: ”När den är fulladdad, ta ut laddaren”. ”Det är som att vila musklerna efter hård träning.” Du skulle också vara ganska olycklig om du tränade hård nonstop i flera timmar.

Det bästa är om du inte laddar din smartphone till 100%

Om du verkligen inte behöver att din smartphone är 100% laddad, är det bäst om du håller batterinivån på cirka 10 till 80%.

Koppla in din telefon när du kan
Det visar sig att batterierna i våra smartphones är mycket lyckligare om vi laddar dem ibland under dagen i stället för att ansluta dem till en stor laddning när de är helt tomma.

Ladda telefonen när den når 10% av sin laddning, det är de bästa scenariot, enligt Battery University. Självklart är det inte praktiskt för de alla människor, så koppla bara in din smartphone när du kan. Det går bra att ansluta och koppla bort den flera gånger om dagen.

Var försiktig med att överhetta din smartphone!
Om du märker att batteriet i din smartphone blir lite ”hett”, ta ut sladden. Om du är ute, se till att din smartphone inte är i solljus. Se till att den täcks. Det kommer att hålla batteriet skyddat.

Våra smartphones kan vara till stor hjälp för oss om vi vet hur man använder dem på rätt sätt, och inte är deras slavar. Men vi måste ta hand om dem smartare, för det är trots allt vi människor som skapade dem.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Se tips i videon nedanför: