Detta enkla knep gör att Polisen ALDRIG kan ge dig fortkörningsböter

Varje år fastnar hundratusentals fartsyndare i polisens kontroller. 230 000 fotas bara av de automatiska fartkamerorna. Men hur undkommer man fortkörningsböter? 

I vårt grannland Danmark har denna fråga blivit aktuell då polisen har börjat med den nya metoden ”fotovagnar” som sura bilister har kallat dem ”pengamaskiner” som tar betydligt bättre bilder än de gamla analoga kamerorna som står längs vägarna. En annan fördel (eller nackdel, beroende på om du är polis eller bilist) är att fotovagnar kan ställas upp på fler oväntade platser. Den förbättrade tekniken och överraskade bilförare har gjort att antalet fortkörningsböter ökat kraftigt i Danmark.

Men nu har den danska sidan finddetbilligt.dk (Hitta det billigt) kommit fram till ett knep som är fullkomligt genialiskt. Det fina i kråksången är att metoden inte bara funkar i Danmark, den är helt och hållet applicerbar även för svenska förhållanden.

Så här slipper du fortkörningsböter

1. Titta efter skyltarna som visar fartgränserna. Innanför den röda ringen finns svarta siffror på gul botten. Siffran anger maximal hastighet.

2. Leta upp hastighetsmätaren på instrumentbrädan i din bil. Det finns en pil som visar vilken hastighet bilen färdas i. Läs av denna siffra.

3. Sista och svåraste punkten: Anpassa din bils hastighet till vägens hastighetsgräns. Polisen kan nämligen inte bötfälla dig om du inte kör för fort. Klart.

Och än i dag är det uppenbarligen många som inte känner till detta knep, så dela med dig till dina vänner och hjälp dem till en säkrare resa i trafiken.

Suavomedia