Den pensionerade läraren skriver ett brev till alla föräldrar – nu blir den delad i rekordfart

De allra flesta har en åsikt om barnuppfostran och dagens skolsystem, och det dyker ständigt upp diskussioner i tidningar och på internet om hur saker ska göras och vad som inte bör göras.

En pensionerad lärare tröttnade på vad hon ansåg att problemet var, och skrev en insändare till en lokaltidning. Håller du med läraren?

”Som pensionerad lärare är jag trött på människor som inte vet någonting om kommunala skolan eller har varit inne i ett klassrum, men ändå tror sig veta hur de ska fixa vårt skolsystem.

Lärarna är inte problemet! Föräldrarna är problemet!

De lär inte barnen hur man uppför sig, respekterar eller kommer överens med andra. Barnen kommer till skolan i skor som kostar mer än lärarens klädsel, men har ingen penna eller papper. Vem ger dem detta? Läkarna får ofta köpa det ur egen ficka.

När du ser skolor som ‘misslyckas’ – titta på föräldrarna och eleverna. Kommer föräldrarna på föräldramöten? Pratar de regelbundet med läraren? Ser de till att barnen är förberedda genom att ge dem rätt tillbehör? Ser de till att barnen gör sina läxor?”

Har de uppdaterade telefonnummer? Antecknar eleven under lektionerna? Gör de sin läxa? Lyssnar eleverna under lektionerna, eller är de källan till störningsmomenten under lektionerna?

När du tittar på dessa faktorer, kommer du inse att det inte är skolorna som misslyckas – det är föräldrarna. Lärare kan inte göra både sitt och förälderns jobb. Ingenting kommer förbättras förrän föräldrarna gör sitt jobb!”

Lisa Roberson

Vad tycker du? Håller du med eller inte?

Suavomedia