Föredrar du att sova på höger sida? I så fall ska du sluta med det OMEDELBART!

Ligger du någonsin och vrider och vänder dig i sängen och försöker avgöra vilken position som skulle vara bäst för dig att sova på? Vissa människor har redan ett bestämt svar på den frågan, men för många, sipprar tvivel igenom varje gång de har svårt att somna. Kommer du att känna di mer utvilad i ryggen? Skulle det vara bättre att sova på magen kanske? Men som det visar sig, säger experter att du ska sova på sidan, men de rekommenderar även en specifik sida.

Dr John Douillard vänder sig till ayurveda, en alternativ form av medicin från Indien, som förklara att man ska sova på vänster för att ge din kropp den vila den behöver. Här är några skäl till varför denna sida är till synes den bästa.

1. Ryggrad och andning
Joint Essential  förklarar att om du inte vill vidta särskilda åtgärder för att säkerställa korrekt placering i sängen, bör du sova på sidan, eftersom det är den minst skadligt för ryggraden. Att sova på rygg sätter för mycket press på övre delen av ryggen och höfter, och lämnar nedre delen av ryggen i ett svävande tillstånd som är skadligt i längden. Likaså att sova på magen är inte bra för både nedre delen av ryggen och nacken. WebMD tillägger att sova på sidan är bäst för att ge optimalt luftflöde till lungorna.

2. Matsmältningen
Dina tarmar ligger bättre om du sover på sidan, Matsmältningen sker snabbare om du sover på vänster sida skriver Douillard på LifeSpa. I detta läge, kommer maten att resa snabbare från tunntarmen till tjocktarmen, sedan i fallande kolon.

3. Lymfdränering
Huvuddelen av det lymfatiska systemet finns på vänster sida av kroppen, Douillard förklarar och när lymfatiska systemet överbelastat, är det ofta på vänster sida. Så när du sover på vänster sida, tillåter du att ta del av trycket av lymfdränage från hjärtat och mjälten, som båda är också belägna på vänster sida av kroppen.

Dessa godbitar pekar alla på att den vänstra sidan är en klar vinnare i tävlingen . Men om du kämpar med att hitta en position i första hand ge det ett försök och låt oss veta hur du känner i kommentarerna senare!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!

Suavomedia