Här är 6 tecken på att du kanske lider av en blodpropp och måste uppsöka en läkare omedelbart!

När du skär dig är skorpan som uppstår ett exempel på blodet gör sitt jobb och koagulerar. Det skyddar såret och stoppar blödningen.

När blodet koagulerar där det inte är tänkt kan det skapa allvarliga hälsorisker. Det är därför det är så viktigt att känna till tecknen på blodproppar så att du och din läkare kan fånga dem innan det är för sent. Här är några användbara symtom att hålla koll på!

1. Svullnad i benen

Känd som djup ventrombos (DVT), detta symtom förhindrar blodflödet i cirkulationssystemet och stoppar syre från att nå vitala organ.

2. Smärta eller ömhet i benet

Ett vanligt tecken på DVT är smärta eller ömhet i benen. Det kan ibland kännas som kramp.

3. Röda ränder på huden

Om streck nära ett blåmärke verkar vara röda, kan det vara ett tecken på en propp. Att ringa din läkare omedelbart är en bra idé i detta fall.

4. Bröstsmärta

Smärta i bröstet när du tar djupa andetag kan vara ett tecken på en blodpropp i lungorna.

5. Andnöd

Vanligtvis, går andfåddhet hand i hand med bröstsmärtor. Det kan också innefatta fladdrande i bröstet, rusande hjärta, och yrsel. Kontakta läkare omedelbart om du har någon av dessa symtom.

6. Oförklarlig hosta

Om du hostar en hel del med till synes ingen förklaring, uppmärksamma din puls och andning. Det kan vara ett tecken på att du har en blodpropp.

Om du känner av någon av dessa symtom, är det bäst att kontakta en läkare så snart som möjligt. Det bästa försvaret är förberedelse och fånga problemet tidigt.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Suavomedia