Hon tvingades ha pacemaker som 32-åring – nu varnar hon för den populära drycken

Något som många svenskar väljer att dricka, är energidryck. Även människor i de yngre åldrarna dricker drycken, ofta utan att veta om farorna.

En kvinna vid namn Samantha tvingades sätta in en pacemaker som 32-åring tack vare sitt intag av den populära drycken.

– Jag har tre barn och jobb så det var vardagen som fick mig att dricka energidryckerna. Jag jobbar kväll så de tog mig genom dagen, fick mig pigg och lite hyper, säger hon till Mirror.

Som mest drack hon flera burkar om dagen i fyra års tid. Men en dag började hon få minnesluckor och blev drabbad av yrsel. Hon fick även ett njurstensanfall och hade stor risk för att drabbas av diabetes typ 2.

Trots alla detta kunde hon inte sluta dricka drycken – men en dag sa hennes hjärta ifrån.

– Jag gick till läkaren för över ett år sedan eftersom jag fortsatte förlora medvetandet hemma. Det visade sig att jag hade första gradens hjärtblockering, som utvecklades till andra gradens. I februari förra året fick jag en pacemaker inopererad för att hjälpa hjärtat att slå normalt, säger hon till tidningen.

Läkarna kan dock inte fastslå helt och hållet att det finns mellan mängden energidryck och problemen med hennes hjärta.

– Men mitt energidrycks-drickande har inte hjälp direkt, säger hon.

Dela gärna artikeln vidare så fler blir medvetna om detta.