Mamman slog barnet blå med sked. Nu rasar folk över hennes straff

26 åriga Lorien Norman, en mamma från södra Australien blev känd över hela världen. Varför? Hon slog sin åtta månader gamla dotter med en sked tills hon blev gul och blå – och slapp fängelse!

Mamman riskerade 13 år i fängelse för att ha misshandlat sin dotter, men fick bara böter på 3000 kronor. Detta innebär att hon får gå fri så länge hon lovar att bete sig väl och inte begå nya brott inom en viss tid.

Mamma har slagit barnet med en sked och båda fick en gång transporteras till sjukhus. Där såg läkarna att barnet hade fått minst åtta slag i ansiktet och kroppen. Ögon, näsa och kinder var täckta av blåmärken.

Domarens förklaring? ”… detta brott är långt ifrån det allvarligaste av denna typ av brott när det gäller graden av styrka och skadans varaktighet.”

Han fortsätter med att förklara den milda bestraffningen genom att säga att det inte fanns några bevis på trasiga ben, och att barnet därför troligen skulle få det bra igen.

Nu tvingas modern också gå till rådgivning, men barnens far, Shane, tycker att detta är helt otroligt. Han är förtvivlad och är en av de många som rasar mot det milda straffet.

Vi bör aldrig acceptera övergrepp mot barn, och enligt mig var detta straff för milt! Hon erkände också allt hon hade gjort, men domaren släppte henne fortfarande. Det är helt oacceptabelt!

Dela gärna detta vidare om du håller med.

Suavomedia