8 dåliga vanor som kan skada dina njurar och du gör dem varje dag! Du bör undvika dem OMEDELBART!

Det anses att de viktigaste organen i kroppen är njurarna. Dessa bönformade organ utför mycket viktiga funktioner i människokroppen och det är anledningen till att du bör ta väl hand om dem.

Mänskliga njurar filtrerar omkring 120-150 liter blod och genom att filtrera avfall och extra vätskor ut ur kroppen producerar de 1-2 liter urin. Mänskliga njurar utföra många viktiga funktioner i kroppen, bland annat att förhindra uppbyggnaden av avfall i kroppen, men också för att hålla njurarnas elektrolyt nivåer stabila och producera hormoner som reglerar blodtryck, gör blodkroppar och håller benen starka.

Här är vad du behöver göra för att skydda dina njurar:

1.Töm blåsan
Som experter säger – när naturen kallar bör vi lyssna. Det är riktigt dålig idé att behålla urin i blåsan. Om du inte tömma blåsan på regelbunden basis, kommer det att öka urintrycket i njurarna och som dessutom kommer att leda till njursvikt eller inkontinens.

2.Drick tillräckligt med vatten
För att kunna utföra sina uppgifter behöver njurarna bli ordentligt släckta. Så, om du inte dricker tillräckligt, kommer toxiner börjar ansamlas i blodet, eftersom det inte finns tillräckligt med vätska för att tömma dem genom njurarna. Som National Kidney Foundations råd lyder, bör du dricka minst 12 glas vatten dagligen. Kontrollera färgen på din urin eftersom det är det enklaste sättet att se om du dricker tillräckligt med vatten.

3.Inte ha för hög saltkonsumtion
Salt är viktigt för kroppen, men det är viktigt att begränsa ditt intag. Överkonsumtion kan nämligen höja blodtrycket och även lägga alltför stor påfrestning på njurarna. Enligt experter, bör du inte konsumera mer än 5,8 gram salt per dag.

4.Inte ta för mycket tabletter
Många människor gör stort misstag genom att ta mediciner för fort, i alltför stora doser och inte på rätt sätt. När smärta uppstår, är det väldigt lätt att svälja piller. Men det är viktigt att tänka två gånger. Tänk på att alla läkemedel har biverkningar, och de flesta av de läkemedel som orsakar skador på njurarna.

5.Minska ner på proteinrik kost
Även om proteinerna är bra för människors hälsa, får överdriven konsumtion av rött kött och vissa andra proteinbaserade livsmedel ökar risken för att utveckla njursjukdom. Enligt en färsk studie som genomfördes av en grupp experter på Harvard University, var det bevisat att för mycket protein i kosten kommer skada njurarna. Ammoniak är biprodukt av proteindigestion som faktiskt är gift som hårt arbetande njurar måste neutralisera. Mer protein innebär mer ansträngning för njurarna, som med tiden kan leda till minskad funktion.

6.Inte konsumera för mycket alkohol
Toxiner som finns i alkohol kan skada levern, men även njurarna. Kidney Health Australia och American Kidney Fund förklarar att ett sätt att undvika njursjukdom är att dricka alkohol i måttliga mängder.

7.Inte konsumerar för mycket koffein
Många människor konsumerar ofta mer koffein än de anser att de gör. Koffein finns i många läskedrycker och även innan du är medveten om det, går ditt blodtryck genom taket och njurarna börjar klaga.

8.Ignorera inte vanliga infektioner
Genom att ignorera vissa vanliga infektioner såsom förkylningar, influensa, hosta, faryngit, tonsillit och andra orsaka allvarliga skador på njurarna. Patienter som har njursjukdom har mycket ofta en historia av att inte vila när de är sjuka. Även patienter som lider av en njursjukdom är mer känsliga för väderomslag och blir sjuka mycket oftare.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Suavomedia