Det HÄR är varför du ALLTID bör sova naken – även när det är kallt!

Att få tillräckligt med sömn är viktigt. Om vi sover för lite, kan vi få hälsoproblem som diabetes, hjärtproblem och till och med ännu värre saker. Men det är inte bara längden på sömnen som är avgörande – det är kvaliteten också.

För att säkerställa en god natts sömn, finns det många som väljer att sova nakna – eftersom det känns bäst. Förutom att må bra, det finns faktiskt många hälsofördelar med att sova naken.

1. Kroppstemperaturen sänks
När du sover, sänkt kroppstemperaturen automatiskt. Ett varm pyjamas kan störa kroppens egna sätt att reglera temperaturen. Detta kan leda till att du sover mer rastlös, och du kan inte känna dig utvilad nästa dag. Sover du naken kropp kan kroppen reglera det själv.

2. Sömnhormonerna
En balanserad melatoninnivå är viktig för en god sömn. Sömnhormonet regleras bäst om du sover naken. Förutom rumstemperaturen spelar ljusnivån en stor roll – rummet ska vara mörkt, och temperaturen under 21 grader.

3. Stresshormonerna regleras
Kortilsol är ett stresshormon, och om du har det för varmt när du sover, ökar produktionen av kortisol. Höga kortisolnivåer kan leda till att du bland annat är mer nervös och lätt irriterad.

4. Förbättrad blodcirkulation
Om du sover naken, kommer ditt blod lätt kunna cirkulera fritt. Detta kommer att leda till att du känner dig bekväm med, och sover bättre. Speciellt för dem som har svårt att somna, är det rekommenderat att sova naken.

5. Förstärker partnerskap
Par får också fördelar med att sova nakna. Ligger du naken med din partner ökar produktionen av oxytocin, vilket gör att du känner dig lycklig och nöjd – och du sover bättre.

Om du sover med kläderna på, prova utan! Vänligen dela den här artikeln som dina vänner på Facebook.