Sex tecken på äggstockscancer alla kvinnor bör vara medvetna om!

Äggstockscancer uppstår när cellerna i äggstockarna börjar att föröka sig onormalt och en tumör växer. Det är en av de dödligaste cancerformerna för kvinnor. Chansen att få äggstockscancer för kvinnor är cirka 1 av 75.

Men som med alla former av cancer, är det störst chans att överleva vid tidig upptäckt. Symtom på äggstockscancer är också som symptom på mindre allvarliga saker, så det går ofta förbi obemärkt.

Följande är symptom för äggstockscancer: A) när det finns en tydlig brist på välbefinnande och B) förekommer ständigt över tiden.

Om någon av dem förekommer mer än tolv gånger i månaden, bör du konsultera en läkare för att diskutera dem. Nedan följer symptomen:

1) Uppsvälldhet. Svullnad eller uppblåsthet är ett tydligt tecken på äggstockscancer – särskilt med viktminskning – men det är också symptomatiskt för många mindre allvarliga gastrointestinala problem.

2) Bäcken eller buksmärtor. Detta kan yttra sig som en känsla av tryck i bäckenet eller nedre delen av ryggen, och du kan också uppleva smärta vid samlag.

3) Gastrointestinala problem. Ett vanligt symptom är känslan av att bli mätt, mycket snabbt. Många kvinnor har problem med att äta på grund av detta. Symtomen omfattar också en orolig mage, matsmältningsbesvär eller halsbränna och illamående.

4) Problem vid urinering. En konstant känsla av brådska – som att du alltid behöver kissa – eller faktiskt ökad frekvens av urinering. Dessa kan båda vara symtom på en urinvägsinfektion – vilket är smärtsamt, men lätt att behandla.

5) Tarmproblem. Det vanligaste symtomet här är förstoppning, men du bör vara försiktig om det sker förändringar i avföringen.

6) Trötthet. Den sista symptom att se upp för är en betydande nedgång i energi eller känsla av ihållande trötthet. Det säger sig självt att detta symptom är den vanligaste och kan därför lätt misstolkas – trötthet bör inte orsaka larm. Men tillsammans med andra symptom på denna lista, kan det finnas anledning till oro.

Dela på Facebook så att så många som möjligt får veta!

Suavomedia