DETTA händer med din kropp om du äter ägg varje dag!

Ägg är fulla av protein, aminosyror, järn och antioxidanter. Det är den perfekta maten för idrottare och de som vill bygga muskler. Både gulan och vita är fulla av fördelar!

Äggulan innehåller något som kallas Kolin. Detta näringsämne kan öka fettförbränningen i kroppen.

Men kom ihåg att alltid välja ekologiska ägg, då är det bättre för både dig och djuren. Ägg är en av de mest hälsosamma sakerna vi kan äta, och här får du en översikt över varför alla bör äta ägg varje dag:

1. Du får i dig aminosyror

Kroppen producerar 11 aminosyror själv, men behöver 9 till för att du ska känna dig på topp. Studier visar att du kan ge dig själv alla dessa aminosyror genom att äta ägg.

2. Bra för kolesterolet

Vi har goda och det onda kolesterolet. Tidigare trodde man att äggulan innehåller fett som påverkat kroppens kolesterolnivåer negativt. Men nu, visar studier från Harvard University att det inte är så.

3. stärker immunförsvaret

Studier visar att om du äter 1-2 ägg om dagen, kan det skydda mot infektioner, sjukdomar och virus. Ägg innehåller nämligen 22 procent av det rekommenderade intaget av selen, ett näringsämne som stärker immunförsvaret.

4. Bra för hjärtat

Människor med små LDL-partiklar är mer benägna att drabbas av hjärtproblem . Forskning visar att äggen faktiskt förstorar LDL-partiklar, vilket minskar risken för kardiovaskulära problem.

5. Stimulerar hjärnan

Ägg innehåller Kolin, bland annat är det mycket bra för hjärnan, då Kolin sänker det dåliga kolesterolet, vilket kan bidra till att förbättra korttidsminnet .

6. Stärker tänder och ben

Ägg innehåller kalcium, vilket gör skelettet starkare och hjälper till att förhindra benskörhet. Ägg innehåller även vitamin D, som reglerar kalciumbalansen i ben och tänder.

7. Bra för dina ögon

Harvard Medical School skriver att antioxidanterna lutein och zeazanthin som finns i ägg, skyddar ögonen och minskar bland annat risken för grå starr.

8. Ökar mättnaden

Ägg är låga på kalorier och proteinrika . De som äter två ägg till frukost eller middag, har en lägre aptit på upp till 36 timmar, än de som inte äter ägg.

9. Hjälper dig gå ner i vikt

Eftersom ägg gör att du känner dig mätt längre, minskar det behovet av mellanmål, som därmed kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

10. Bygger muskler

Ägg är fulla av protein, vilket är nödvändigt för muskeluppbyggnad . Om du tränar, rekommenderas en diet med mycket ägg.

11. Bra för hår, hud och naglar

B-vitamin och omega 3-fettsyror i ägg hjälper dig att få friskare hår, hud och naglar.

12. Mer energi.

Proteinet i ägg ger stadig och oförminskad energi. Om du tröttnar, är det därför en bra idé att äta ägg.

Lärde du dig något nytt om ägg i den här artikeln?

Dela kärleken till dina vänner på Facebook, så även de kan ta del av fördelarna!

Suavomedia