Du har tinat kött fel hela livet! Här avslöjar forskaren det okända knepet

Vi är många som förvarar kött och annan mat i frysen, för att sedan tina upp det när vi väl ska äta det. Men enligt olika undersökningar så tinar flest upp maten genom att lägga den i kylskåpet dagen innan, för att sedan ha den upptinad till dagen efter.

Detta kan du också har gjort och hela tiden tänkt är det bästa sättet, men det är faktiskt helt fel. Enligt forskare ska man inte göra enligt detta sätt, för det finns ett mycket smartare.

Experten Dr Susan menar att det bästa sättet att tina maten på att lägga den i kallt vatten. På det sättet kommer du att bevara smaken på maten, på grund av det faktum att vatten leder värme bättre än luft. Därför är detta det snabbaste sättet att tina kött och fisk på, och inte med det andra sättet som vi ofta brukar använda oss av.

”Det har aldrig funnits något bra vetenskapligt belägg bakom de råd om att livsmedel bör tinas i kylskåp. Kanske tanken bakom detta råd är att kylskåpsupptining är mest hygieniskt. Det är sant att kött och andra livsmedel ska förvaras i kylskåp om de tinas, men det är definitivt bättre att tina mat snabbt i vatten om du ska använda den direkt ”, säger Susan.

Ska man tina upp kött på det bästa sättet så lägg det i en genomskinlig folie och sätt den sedan i kallt vatten.

Och tillhör du dom som tinar köttet i micron? Sluta genast med det i så fall. Det kan nämligen skada köttet ordentligt. Så tänk på att aldrig gör avfrostning av köttet i en mikrovågsugn.

Dela detta med dina vänner, så dom också får lära sig detta knep.

Suavomedia