Mannen ville bli begravd med alla sina pengar. Det hans fru gör då är klockrent!

Även om pengar betyder mycket för våra liv, så är det långt ifrån det viktigaste. Men en del verkar tycka att pengar är viktigare än något annat. Man brukar även säga att många saker inte går att köpa för pengar. Så som känslor, kärlek osv. Så även om pengar är viktigt är det inte det viktigaste.

Du ska nu få höra en berättelse om en man som tyckte pengar var otroligt viktigt. Så viktigt att han ville bli begravd med sina pengar. Men hans fru hade helt andra planer på hur hon skulle göra.

Mannen hade jobbat hela sitt liv och varenda krona han tjänat hade han sparat. Han var en riktig snåljåp. Han älskade pengar mer än allt. Så när hans hälsa en dag plötsligt blev sämre sade han till sin fru:

– Lyssna nu, när jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan med mig. Jag vill ha med mig pengarna till livet efter detta.

Han fick sin fru att på heder och samvete lova att hon skulle uppfylla hans önskan och lämna alla pengar i kistan. Så en dag dog mannen.

Mannen låg i kostymen han valt ut för begravning i den avlånga kistan. Hans fru satt klädd i svart intill sin bästa vän. När de avslutat ceremonin och kistan skulle stängas utbrast änkan:

– Vänta lite!

Hon gick fram med den till kistan och placerade en skolåda inuti den. Sedan stängdes och låstes kistan innan den stillsamt fördes bort.

Fruns bästa vän såg skeptisk ut.

– Jag hoppas inte du var galen nog att lämna alla pengar i kistan med den där gamla snåljåpen, sa kamraten.

Frun svarade:

– Jo, jag lovade. Jag är en god kristen, jag får inte ljuga. Jag lovade att lämna alla pengar i kistan med honom.

Vännen såg minst sagt förvånad ut.

– Så du menar att du lämnade varenda öre av pengarna i kistan?

– Givetvis, svarade frun.

– Jag tog alla pengar, satte in dem på mitt konto och skrev honom en check som jag lade i skolådan.