Kroppen varnar dig 30 dagar före hjärtattacken – här är den okända signalen

Att få en hjärtinfarkt är verkligen en mardröm ingen ska behöva uppleva. Ändå är det allt fler som drabbas och dessutom i alla åldrar. Om man är i närheten av en person som får en attack, är det bra att veta vad man bör göra. Det kan gälla liv och död vilket verkligen är skäl nog till att känna till detta.

1. Du är mycket trött. Känner du dig dåsig, trött eller allmänt seg mest hela tiden utan att du är förkyld eller febrig? Då är det jätteviktigt att du uppsöker en läkare som kan kontrollera dina värden då trötthet ofta är ett vanligt symtom inför en hjärtattack.

2. Du har svårt att andas. När hjärtat pumpar ut mindre blod kommer inte dina lungor att kunna få tillräckligt med syre som de normalt får. Då kan man få andnöd och då är det viktigt att ta sig till sjukhuset så fort som möjligt.

3. Du känner dig svag. Du kan känna dig svag och då är det för att artärerna börjar att bli trånga och blodet inte kan nå ut i kroppen som det ska. Dina muskler får inte vad de behöver. Så var observant.

4. Du är yr och kallsvettig. Att ha dålig blodcirkulation kan orsaka att blodflödet till hjärnan begränsas. Detta är mycket livshotande så ta det på allvar.

5. Du känner ett tryck i bröstet. Ett symtom på en hjärtattack kan vara att du upplever obehag i bröstet, oavsett om det är mindre smärta eller bebyggda tryck. Detta kommer ständigt öka tills attacken sker.

Det finns beräkningar som säger att cirka 25% av alla hjärtattacker sker ”tyst”, med inga tydliga eller kända symtom. Den här typen av attacker är nästan alltid direkt dödliga, eftersom man inte vet att man ska uppsöka sjukhus.

Dr Chauncey Crandall, som är USA: s ledande läkare på området säger att hjärtat varnar människor minuter, dagar eller till och med veckor innan händelsen händer. Så hur upptäcker man då det? Jo, det svaret ska du nu få reda på.

I klippet nedanför kan du lära dig mer om hur du kan upptäcka en hjärtattack innan den inträffar.

Dela och sprid detta vidare så fler får reda på denna viktiga information.

Suavomedia