Hälsa

Otroligt! Dessa bär kan döda cancer på bara en liten stund

Cancer är en sjukdom som skördar alldeles för många människoliv. Även om det finns metoder för att behandla olika typer av cancer finns det många som ändå inte klarar sig.

Men forskare har hittat ett bär som kan hjälpa människor med cancer. 
Namnet på bäret är ”fontainea picrosperma” och det växer bara i norra Australien. En forskargrupp såg att djur åt bären för att sedan spotta ut kärnorna. Det gjorde att forskarna började ta reda på mer om varför dom gjorde såg. Det dom senare skulle upptäcka chockar nu tusentals! 

Man började med att samla frön från bären och för att sedan analysera dessa. Man kunde se att dom innehöll medicinska egenskaper som kunde användas mot att bota sjuka. 

Forskarna upptäckte snabbt att läkemedlet hade mycket speciella förmågor och effekter. Särskilt i samband med forskning om cancer.

En kvinna erbjöd sig att pröva på behandlingsmetoden. Martina Toso injicerades med EBC-46 som det kallas för, och sedan dess har hon har förklarats frisk från cancer!

Effektiviteten i EBC-46 är begränsat till stadiet innan cancern sprider sig vidare. Så nu kan man använda detta även i andra fall.

Så förhoppningsvis kan detta hjälpa folk som i ett tidigt stadie har fått cancer. 

Dela detta med dina vänner så dom också får reda på denna fantastiska nyhet!